Future Fever van De Terrilling

vredergerecht
Pleiten in het vredegerecht

Wat wil jij later worden? Een vraag die elk kind ooit voorgeschoteld krijgt. Beroepen als juf, brandweerman, agent … weerklinken dan het vaakst. Via leefwereld en spel hebben kinderen een duidelijk beeld van deze beroepen. Van advocaat of vastgoedmakelaar hebben ze wel al eens gehoord, maar hoe vullen die hun dagen? Met de nieuwe Future Fever-sessies laat Brede School De Terrilling kinderen dromen over hun latere beroep.

 

Origineel laagdrempelig activiteitenaanbod

Journalist, regisseur, radiopresentator, vroedman …  in de nieuwe Future Fever-sessies die Brede School De Terrilling in Beringen-Mijn sinds januari organiseert, komen dergelijke beroepen uitgebreid aan bod. Kinderen van de 3 wijkscholen kunnen via het laagdrempelig naschools activiteitenaanbod kennismaken met deze minder voor de hand liggende beroepen.

Opbouwwerker Anna Dieltjens: 'Ik haalde mijn inspiratie bij het ToekomstATELIERdelAvenir in Brussel. Voor veel kinderen in Beringen-Mijn is verder studeren niet zo evident. Via een brede waaier aan beroepen wil ik hen laten stilstaan bij hun latere beroepsleven. Studies zijn belangrijk voor de toekomst. Als je je best doet op school, heb je later veel meer mogelijkheden.' 

Met de Future Fever-sessies is De Terrilling niet aan haar proefstuk toe. In haar vrijetijdsaanbod vlak na de schooluren zitten heel wat bijzondere activiteiten: schaken, kleuteryoga, ouderkindyoga, circustechnieken, skateboarden, fotografie, Engelse les …

Met advocaat naar vredegerecht

Voor de 1ste Future Fever-sessie trokken advocaat Nuh Alkis en 18 kinderen naar het vredegerecht in Beringen. Na een vragenrondje en rondleiding waarbij ze de beroepen in de rechtbank leerden kennen, was het tijd voor rollenspelen.  De kinderen kregen cases uit het strafrecht, familierecht … voorgeschoteld. Om de beurt mochten ze in de huid van de beklaagde, slachtoffer, advocaat, rechter, procureur, griffier ...  kruipen.

Beroepen in het Cultuurcentrum

De 2de Future Fever-sessie bracht 27 kinderen naar het Casino in Beringen waar ze een praatje maakten met de baliemedewerker, technieker, stafmedewerker, directeur … Ze kregen een rondleiding door het gebouw en leerden hoe een theatervoorstelling tot stand komt. In een theaterworkshop mochten de kinderen de beroepen in het CC in scène zetten.

Projecten