U komt toch ook naar het Panelgesprek 'Ieders Stem Telt'?

Ieders Stem Telt

Ieders Stem Telt: Armoedebestrijding op de verkiezingsagenda

Panelgesprek i.s.m. Universiteit voor het Maatschappelijk Belang
18/04/2018


De lokale verkiezingen van 14 oktober komen dichterbij. Samenlevingsopbouw Vlaanderen wil daarvóór een tweevoudige uitdaging op zich nemen: enerzijds de lokale beleidsmakers wijzen op kansen, mogelijkheden en krachten om aan armoedebestrijding te doen, en anderzijds de mensen in maatschappelijke kwetsbaarheid informeren en motiveren om een bewuste stem uit te brengen. In de provincie Limburg gaat het initiatief uit van Samenlevingsopbouw RIMO Limburg in samenwerking met 25 organisaties uit het sociale werkveld.
De prioriteitennota "Ieders stem telt -recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen", gaat uit van kwetsbare mensen. Hiermee benaderen we de toekomstige beleidsvoerders lokaal. Zo willen we lokale beleidsmakers aanmoedigen om de komende 6 jaren een sterk lokaal sociaal beleid op te zetten en uit te voeren.


Op provinciaal niveau willen we ruimte maken voor diepere analyses door politieke waarnemers uit de universitaire wereld. We nodigden hiervoor drie prominente figuren uit:

  • Johan Ackaert, politicoloog en decaan rechten Universiteit Hasselt
  • Marc Swyngedouw, politiek socioloog en hoogleraar Katholieke Universiteit Leuven, directeur van IPSO (Instituut voor Sociaal en Politiek Opinieonderzoek KU Leuven)
  • Peter Raeymaeckers, socioloog en professor Sociaal werk Universiteit Antwerpen & OASES (Ongelijkheid, Armoede, Sociale Uitsluiting en de Stad)

Met Marcel Kerff als moderator zullen ze in alle objectiviteit bespreken hoe armoedebestrijding lokaal vorm kan krijgen en welke actuele thema's en politieke dynamieken dit in Limburg zullen beïnvloeden. Achteraf is er nog tijd voor dialoog met het publiek.


Organisatie: Samenlevingsopbouw RIMO Limburg voor het partnerschap Ieders Stem Telt en de Universiteit voor het Maatschappelijk Belang
Wanneer: woensdag 18 april van 19.30u tot 22u
Plaats: Universiteit Hasselt, Campus Oude Gevangenis (auditorium Louis Verhaegen), Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt
inkom: gratis
inschrijven: niet nodig

Projecten