Vaarwel, Peter

Collega’s en bestuursleden zijn diep bedroefd door het plotse overlijden van Peter Meeuwissen. We wensen Peters familie en vrienden heel veel sterkte bij dit onverwacht verlies.
 

Al meer dan 20 jaar werkte Peter bij RIMO Limburg. Hij was een buurt- en opbouwwerker in hart en nieren. Even was hij projectleider, maar hij miste het dagdagelijks contact met de meest kwetsbaren. Vanuit zijn sterk rechtvaardigheidsgevoel ijverde hij met veel geestdrift voor hun rechten en stond hij hen met raad en daad bij.

Tot voor kort was Peter buurtwerker in de Posthoornwijk in Beringen. Hij kaartte er de problemen rond de slechte huisvesting en de oneerlijke huurprijzen aan. Onlangs nog werden de daken van de huurwoningen vernieuwd zodat de bewoners eindelijk verlost waren van de vocht- en schimmelproblemen. Hij bracht samen met de bewoners ook kleur en groen in de aanvankelijk sombere wijk via kunst- en aanplantingsprojecten.

Als muziekliefhebber was Peter initiatiefnemer en bezieler achter het Ukelila-project in tal van Limburgse gemeenten. Peter vond dat elk kind de kans moest krijgen om een instrument te leren bespelen. Hij bracht basisscholen en muziekleraars samen zodat kinderen leerden musiceren in de dagelijkse klaspraktijk.

Peter, je was een fijne collega en een groot voorbeeld voor onze beginnende buurt- en opbouwwerkers. Wij en de mensen waarmee je als buurt- en opbouwwerker samenwerkte, zullen je ongetwijfeld heel hard missen.

Rouwregister

Wie wil, kan het rouwregister voor Peter komen tekenen op de hoofdzetel van RIMO Limburg in Heusden-Zolder tijdens de kantooruren of een boodschap achterlaten in ons digitaal rouwregister.