Vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede

uitpas_soma
Uitpas in SOMA

De gemeente Maasmechelen wil zoveel mogelijk inwoners laten genieten van het ruime vrijetijdsaanbod in de gemeente via de UiTPAS. Inwoners met een beperkt inkomen kunnen daarom een UiTPAS aanschaffen aan 1 euro in plaats van 5 euro. Ze krijgen bovendien een fikse korting van 80% op de UiTPAS-activiteiten. Sinds kort is ook armoedeverening SOMA een UiTPAS-partner.

UiTPAS

Sinds september 2016 is er in Maasmechelen een UiTPAS. De UiTPAS, met als slogan 'Maasmechelen. Hier blijf je plakken!', is een spaar- en voordelenkaart voor de vrije tijd. Als je deelneemt aan culturele, sportieve, toeristische of jeugdactiviteiten in Maasmechelen, kan je punten sparen met de UiTPAS. Die punten kan je omruilen voor een korting, geschenk of ander leuk voordeel. Mensen met verhoogde tegemoetkoming kunnen met hun UiTPAS korting krijgen bij alle UiTPAS-partners. Zij betalen 20% van de daadwerkelijke vraagprijs.

SOMA als UiTPAS-partner

Wat betekent het nu dat armoedevereniging SOMA een UiT-PAS-partner wordt? Voor alle activiteiten die in SOMA plaatsvinden (met uitzondering van dagelijkse ontmoetingsactiviteiten en maaltijden), kan je vanaf nu een puntje sparen op je UiTPAS. Mensen met verhoogde tegemoetkoming krijgen met hun UiT-PAS vanaf nu ook korting in SOMA, dus ook als je geen SOMA-lid bent. Ten slotte kan je bij SOMA ook je punten omruilen: 10 punten kan je omruilen voor een gratis maaltijd.

Opbouwwerkers Joke Aerts en Geert Desmet denken nog na over andere omruilvoordelen in samenspraak met de bezoekers van SOMA. 

Projecten