Claudia Mellebeek is nieuwe directeur van RIMO Limburg

Een vertrouwde en doordachte keuze

Het bestuur van RIMO Limburg heeft op 19 november jl unaniem beslist om Claudia Mellebeek te promoveren tot algemeen directeur.

 

Daar zijn goede redenen voor zegt voorzitter Ivo Clerix: “Claudia is als opbouwwerker begonnen en kent de organisatie door en door. Ze heeft de voorbije jaren als adjunct directeur bewezen dat ze inhoudelijk sterk is, structuur brengt en verbindend communiceert.  Ik ben ervan overtuigd dat zij klaar is om samen met alle medewerkers, ons bestuur en alle partners onze opdracht verder waar te maken. Die is meer dan ooit actueel: mensen die maatschappelijk kwetsbaar zijn, ondersteunen en versterken.

 

Claudia is dus geen onbekende voor RIMO Limburg. De voorbije 22 jaar droeg ze bij aan de uitbouw ervan, eerst als opbouwwerker, dan als teamcoördinator en nu ruilt ze de stoel van adjunct-directeur voor die van algemeen directeur. Die ervaring zal Claudia voluit kunnen inzetten. Claudia Mellebeek  is 45 jaar, master in de criminologische wetenschappen, samenwonend en mama van 2 tienerzonen. Zij start op 1 december officieel in haar nieuwe functie.

 

“Ik ben ongelofelijk blij dat ik deel uitmaak van RIMO Limburg”, zo vertelt Claudia, “Een warme organisatie met zorg voor elkaar, veel collegialiteit, boeiende gesprekken, kortom: één familie met een gemeenschappelijke strijd: eentje voor een meer rechtvaardige samenleving. Het is fijn te ervaren dat iedereen vanuit zijn rol en functie hier zijn steentje aan bijdraagt: of het nu is via het rechtstreeks contact met mensen in maatschappelijke kwetsbare positie of de administratieve kracht die er achter al dat veldwerk schuil gaat. Ik ben er van overtuigd dat we samen het verschil zullen blijven maken voor de vele mensen die het nodig hebben. Er wachten ons vele uitdagingen om ons in vast te bijten.”

 

Je kan Claudia bereiken op claudia.mellebeek@rimo.be of 0497 58 43 52.