Nieuws

Ons laatste nieuws

Zwart op wit komen we op tegen racisme en discriminatie

Het verhaal achter ons filmpje over superdiversiteit

Op 21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie, willen we je inspireren met een bijzondere video. In de hoofdrol: een superdiverse groep van 10 mensen uit onze projecten die onderling gelijkenissen zoeken én vinden met respect voor elkaars verschillen.

Lees meer

Jaarverslag 2022

Onze realisaties voor jullie opgesomd

In ons digitaal jaarverslag blikken we terug op wat we in 2022 samen met jullie verwezenlijkt hebben. 

Lees meer

Nieuw ingerichte parkzone met bewonersinspraak in Lanklaar

Ontmoetingsplek versterkt sociale cohesie

De vernieuwde parkzone in Lanklaar is een knap staaltje van community building en samen publieke ruimte vormgeven. Samen met toegang tot grondrechten zijn dat de accenten van het buurtopbouwwerk in Dilsen-Stokkem.

Lees meer

Vic & Fons, Digipunt-vrijwilligers

Week van de Vrijwilliger #1

In het Digipunt van armoedevereniging Ons Centrum kunnen bezoekers gratis een computer met internet en printer gebruiken. Vrijwilligers Vic en Fons helpen hen met digitale vragen.

Lees meer

Sonja & Mildred, crea-vrijwilligers

Week van de Vrijwilliger #2

Sonja en Mildred leerden elkaar jaren geleden kennen bij armoedevereniging Ons Centrum. Ze werden er vrijwilligers én vriendinnen.

Lees meer

Chris, vrijwilliger van de pluktuin

Week van de Vrijwilliger #3

Vorig jaar startte armoedevereniging Ons Centrum met een pluktuin: een idee van vrijwilliger Chris. De oogst van de pluktuin is voor de bezoekers: bereide maaltijden die je ter plekke kan eten of groentepakketten voor thuis.

Lees meer

‘EnergieK Tongeren’ pakt energie-armoede aan

Samen energie en water besparen

De afgelopen maanden maakte quasi iedereen zich zorgen over de gas- en elektriciteitsfactuur. Kan je je inbeelden hoe groot de impact is op mensen met een beperkt budget?

Lees meer

SAAMO-krant

Nieuws en verhalen uit al onze projecten

Met één krantje meteen op de hoogte van alle verhalen achter SAAMO Limburg?

Lees meer

Buurtbus on tour in Genk centrum

Outreachend werken met rijdend buurthuis

Hoe breng je mensen samen op plaatsen zonder buurthuis? Opbouwwerker Femke Croux trekt met een Buurtbus rond in het centrum van Genk.

Lees meer

Dorpspunten via co-creatie

Ontmoetingsplekken voor en door bewoners

Stad Sint-Truiden wil inzetten op wijken en dorpen. Samen met SAAMO Limburg gaf de stad in 2022 een eerste aanzet om een dorpspunt op te starten in Runkelen.

Lees meer

​​De (W)armste Week​

Opiniestuk van Frederik Vaes, stafmedewerker beleid

Vlaanderen is weer in de ban van De Warmste Week. Veel mensen zetten acties op of vragen plaatjes aan om geld in te zamelen voor het goede doel. De vele projecten die zich inzetten tegen kansarmoede vinden de directe solidariteit hartverwarmend en kunnen de centen goed gebruiken. Vaak draaien ze op vrijwilligers die zich elke […]

Lees meer

​​De Warmste Week 2022​

Onze projecten gesteund door De Warmste Week

Vlam jij mee tegen kansarmoede? Ook SAAMO Limburg doet mee met De Warmste Week met 4 projecten: Trefpunt Armoede, armoedeverenigingen SOMA en Ons Centrum vzw en Brede School Beringen. Organiseer/steun een actie, doe mee met de Warmathon of koop Vlammetjes ten voordele van het DWW Fonds.

Lees meer