Nieuws

Ons laatste nieuws

Depot Margo heeft nieuws

Depot Margo stelt een nieuwe voorzitter aan en bruist van uitdagende toekomstplannen

Depot Margo is sinds kort een zelfstandige vzw met een nieuwe geëngageerde voorzitter. Het Limburgse sociaal distributieplatform bruist van de ambitieuze toekomstplannen en zet daarmee de weg verder om de toegang tot verse voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten te vergroten voor mensen in kwetsbare posities.

Lees meer

Beverlo bruist dankzij buurtgericht netwerk

In opdracht van de stad Beringen is Samenlevingsopbouw RIMO Limburg afgelopen jaar gestart met een project om Beverlo terug te laten bruisen.

Lees meer

Week van Verbondenheid 2021

Samen tegen eenzaamheid

Van 28 mei tot en met 6 juni vindt de Week van de Verbondenheid plaats. Non-profit organisaties Bond zonder Naam en Samenlevingsopbouw pleiten met dit initiatief reeds jarenlang voor meer menselijke warmte. Met kleine stoepacties willen zij Vlaanderen oproepen om elkaar niet los te laten wanneer het moeilijk gaat, om te laten zien dat we er […]

Lees meer

Jaarverslag 2020

Onze realisaties voor u opgesomd

We blikken graag terug op wat we in 2020 samen met jullie verwezenlijkt hebben. Ons digitaal jaarverslag biedt je een helder overzicht van onze realisaties.  

Lees meer

World Social Work Day – Sterk sociaal werk laat niemand achter

Het belang van nabijheid #sterksociaalwerk

World Social Work Day viel dit jaar op dinsdag 16 maart. Op deze dag zetten sociaal werkers wereldwijd de essentie van hun beroep in de kijker. Samen benadrukken we de noodzaak om alle mensen in hun waardigheid te erkennen en te betrekken bij het vormgeven van een duurzame, rechtvaardige samenleving. Het Vlaams Platform Sterk Sociaal […]

Lees meer

Overlevingsgids voor mensen in een kwetsbare positie

In samenwerking met Stad Hasselt

Opbouwwerker Stef Gülbahar van Café Anoniem lanceert samen met Stad Hasselt nieuwe overlevingsgids voor mensen in een kwetsbare positie: “Nog te vaak lopen zij verloren”

Lees meer

De Digibieb van start in Leopoldsburg

Digitale toegang voor iedereen

E-inclusie is het fenomeen wanneer we ervoor zorgen dat iedereen dezelfde digitale kansen krijgt. De digitale verschuivingen en versnellingen door corona hebben het gemis aan digitale connectie nog eens extra in de verf gezet. Vele kinderen hebben geen internet of een laptop thuis waardoor heel wat essentiële communicatie en educatie verloren gaat.

Lees meer

De Coronadagboeken, aflevering 4

Een alleenstaande vrouw uit Dilsen-Stokkem vertelt

Hoe beleef je deze periode als je helemaal alleen in je kot zit? Hoe ga je om met eenzaamheid wanneer corona ervoor zorgt dat sociale contacten tot een minimum beperkt worden? Hoe los je dit op wanneer schaamte en financiële beperkingen de sociale contacten al onder druk zetten … Een dappere vrouw uit Dilsen-Stokkem vertelt.

Lees meer

Vlaanderen verlengt subsidie aan RIMO Limburg tot 2025

Krachten bundelen, mensen verbinden

Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) voorziet tot 2025 jaarlijks 1,9 miljoen euro voor de werking van RIMO Limburg. “Fantastisch nieuws om te starten”, lacht kersvers AD Claudia Mellebeek. “Via andere kanalen zorgen we zelf voor evenveel middelen zodat onze 61 personeelsleden zich kunnen blijven inzetten voor maatschappelijk kwetsbare Limburgers.”

Lees meer

Claudia Mellebeek is nieuwe directeur van RIMO Limburg

Een vertrouwde en doordachte keuze

Het bestuur van RIMO Limburg heeft op 19 november jl unaniem beslist om Claudia Mellebeek te promoveren tot algemeen directeur.

Lees meer

Armoede bestrijden in de 21ste eeuw

Opiniestuk

De crisissen in de 21ste eeuw volgen elkaar in recordtempo op; de financiële crisis van 2008, de Europese vluchtelingencrisis, momenteel de corona-crisis en een klimaatcrisis in volle ontwikkeling. Wie ligt er dan nog wakker van de 1,8 miljoen Belgen die in armoede leven?

Lees meer

De Coronadagboeken, aflevering 3

Een alleenstaande man uit Sint-Truiden vertelt

Hoe beleef je deze periode als je niet anders kan dan contant betalen? Hoe ga je om met betalingen wanneer corona ervoor zorgt dat betalingen meer en meer elektronisch gebeuren? Hoe los je dit op wanneer elektronische betaalkaarten en e-commerce niet vanzelfsprekend zijn voor mensen onder bewindvoering … Een dappere man uit Sint-Truiden vertelt.

Lees meer